Tarieven PCR-Test met Non-COVID verklaring
☝Op dit moment korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝
coronavirus in Nieuwegein

Coronatest in de buurt van Nieuwegein

Veel Nederlanders vinden het niet fijn om lang te moeten wachten op de uitslag van een coronatest in Nieuwegein. Veel mensen zijn daarom op zoek naar een testlocatie waar zij een sneltest kunnen doen. Het doen van een sneltest heeft namelijk veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om dagen in quarantaine te blijven om te wachten op de uitslag. Het is wel van belang dat je goed weet wanneer je je moet laten testen op het coronavirus en wanneer niet. Een coronatest in Utrecht kan bij diverse teststraten worden afgenomen.

Wanneer moet je je laten testen op corona?

Het is voor verschillende mensen nog niet volledig duidelijk wanneer zij zich moeten laten testen op het coronavirus. De overheid kan je niet verplichten om je te laten testen en daarom moet iedereen inzien hoe belangrijk het testen is voor de strijd tegen het coronavirus. Dat komt doordat het coronavirus zich kan blijven verspreiden wanneer mensen zich niet op tijd laten testen op corona. Er zijn verschillende dingen die een aanleiding kunnen zijn voor het doen van een coronatest in Nieuwegein. Als je twijfelt of het slim is om een coronatest te doen, kun je altijd even bellen naar de testlocatie bij jou in de buurt om na te vragen of het nodig is om je te laten testen. 

coronavirus in Nieuwegein

Redenen voor het doen van een corona test

Er zijn verschillende redenen waarom het slim kan zijn om een corona test te doen. Je kunt een corona test doen om één van deze redenen: 

 • Je hebt symptomen van het coronavirus.
 • Je bent in aanraking gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus.
 • Je zit in quarantaine en het is de 5de dag.
 • Je wilt naar het buitenland reizen en hebt daarvoor een reisverklaring nodig.

Als je één van deze redenen bij jezelf herkent, kan het slim zijn om op zoek te gaan naar een testlocatie bij jou in de buurt. Mensen die in Nieuwegein wonen hebben de keuze uit een aantal verschillende testlocaties waar zij zowel terecht kunnen voor een sneltest als voor een PCR-test. Sommige mensen weten niet goed wat het verschil is tussen beide testmethodes. 

Welke testmethodes worden in Nederland gebruikt om mensen te testen?

Niet iedere coronatest is hetzelfde. De verschillen zitten hem niet in de manier waarop de test wordt afgenomen, maar in de manier waarop de uitslag van de test wordt bepaald. Daarom is het voordat je een afspraak maakt bij een teststraat van belang dat je kiest met welke methode jij getest gaat worden. Je hebt hier zelf de keuze in. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken moet je natuurlijk eerst goed weten wat de verschillen zijn. De teststraten in Nederland kun je opdelen in twee groepen. Er zijn teststraten van de GGD en van commerciële testinstanties.

Tarieven PCR sneltest met Reisdocument
☝Op dit moment hoge kortingen: Koop Vandaag je coronatest!☝

De verschillende testmethodes

Er zijn dus twee soorten teststraten in Nederland. Tussen de teststraten van de GGD en de teststraten van de commerciële partijen zitten een aantal fundamentele verschillen. Op basis van de verschillen tussen deze teststraten kun jij kiezen waar jij je laat testen.

 • De GGD maakt uitsluitend gebruik van de PCR-test. 
 • Bij een commerciële teststraat wordt er gebruik gemaakt van een antigeen-test of PCR-test. Een antigeen-test is overig net zo betrouwbaar als een PCR-test. Het verschil zit hem in de verwerkingstijd. 

Antigeen-test in Nieuwegein

Het voordeel van een antigeen-test in Nieuwegein is het feit dat je bij deze testmethode na zo’n 30 minuten de uitslag van de test weet. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet in quarantaine om op de uitslag te wachten waar dat bij een PCR-test van de GGD wel moet. Dat komt doordat het bij een PCR-test die bij de GGD wordt afgenomen meestal tussen de 24 en de 48 uur duurt voor de uitslag bekend is. Als je een reisverklaring nodig hebt en daarvoor per se een PCR-test moet doen, dien je een afspraak te maken bij een commerciële teststraat. Vaak kun je de test kopen in combinatie met de volledige reisverklaring. De test moet dan uiteraard wel negatief zijn.

Symptomen van het coronavirus

Wanneer je merkt dat je bepaalde klachten krijgt, is het van belang om je zo snel mogelijk te laten testen. Niet iedereen in Nederland is op de hoogte van de klachten die je kunt krijgen wanneer je besmet bent. De meest voorkomende klachten van mensen die besmet zijn met het coronavirus zijn: 

 • Een droge hoest
 • Verkoudheidsklachten zoals een loopneus of een verstopte neus
 • Vermoeidheid
 • Koorts

Als je één van deze symptomen bij jezelf herkent is het verstandig om je zo snel mogelijk te laten testen bij een teststraat bij jou in de buurt. Deze klachten komen vaak voor bij mensen die besmet zijn, maar je kunt ook last krijgen van andere symptomen als je besmet bent. Dit zijn de klachten die minder vaak voorkomen, maar waar je net zo alert op moet zijn:

 • Keelpijn
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Verlies van geur en smaak
 • Huiduitslag(vaak treed verkleuring van vingers of tenen op)

Deze klachten komen niet bij iedereen voor die besmet is met het coronavirus, maar toch is het ook van belang om in de gaten te houden of je hier last van krijgt. Je kunt dan een corona test doen om te ontdekken of je daadwerkelijk besmet bent of niet. 

Wat moet je doen als je symptomen van het coronavirus hebt?

Mensen die bepaalde symptomen van het virus bij zichzelf herkennen moeten ervoor zorgen dat zij zo snel mogelijk een afspraak maken voor een coronatest in Amersfoort of Nieuwegein. Door een coronatest te doen kom je erachter of je daadwerkelijk besmet bent of dat de klachten toch niet door het virus zijn veroorzaakt. Als je klachten hebt, moet je voorkomen dat je met anderen in contact komt. Je weet op dat moment niet of jij besmet bent of niet en daarom is het verstandig om contact te vermijden. Zo voorkom je dat je iemand anders besmet. Pas wanneer je de uitslag van de test hebt kun je weer met anderen in contact komen. 

Testlocaties in de omgeving van Nieuwegein

Als je in Nieuwegein woont en je hebt last van klachten die veroorzaakt kunnen worden door het coronavirus, moet je op zoek naar een plek waar je je kunt laten testen. Wanneer je een afspraak wilt maken voor een coronatest, moet je eerst goed nadenken over wat voor soort test jij wilt krijgen. Als je een PCR-test wilt doen, kun je naar een teststraat van de GGD gaan, maar je kunt ook naar een commerciële teststraat gaan voor een PCR-test. Je moet dan wel betalen, maar het voordeel hiervan is het feit dat de uitslag doorgaans sneller bekend is dan bij de GGD. 

Een sneltest doen

Je kunt er ook voor kiezen om een sneltest te doen. Dit is vooral een goede oplossing voor mensen die zo snel mogelijk moeten weten of ze besmet zijn. Het is bijvoorbeeld fijn om een sneltest te kunnen doen als je klachten hebt. Vooral als je een belangrijke afspraak hebt de volgende dag. Zo’n afspraak wil je natuurlijk alleen opzeggen als het echt niet anders kan. Als je dan een sneltest doet, weet je zeker dat je de uitslag op tijd hebt. Wanneer je je bij de GGD laat testen, weet je niet of je op tijd weet of je besmet bent of niet. Je loopt daarom het risico om de afspraak te missen doordat je nog niet weet wat de uitslag van de test is. 

Waar kun je een sneltest doen in de buurt van Nieuwegein?

Mensen die in Nieuwegein wonen en een sneltest willen doen hebben de keuze uit verschillende locaties. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een sneltest te doen in een teststraat in Utrecht, maar er zijn nog een aantal andere locaties in de omgeving van Nieuwegein. Als je binnen 25 kilometer van Nieuwegein wilt blijven heb je de keuze uit deze locaties:

 • Vianen: Prins Bernhardstraat 75, 4132 XE Vianen
 • Utrecht Kanaleneiland: Bernadottelaan 11, 3527 GA Utrecht
 • Utrecht Centrum: Nobelstraat 2a, 3512 EN Utrecht
 • Baarn: Hermesweg 15, 3741 GP Baarn

De testlocaties zijn weergegeven op basis van de afstand van Nieuwegein. Dat betekent dat de teststraat in Vianen voor mensen uit Nieuwegein het minst ver weg ligt. Als je een volledig overzicht wil van alle testlocaties kun je naar de kaart op de site gaan.

Positieve testuitslag

Wanneer je je hebt laten testen en de uitslag van je corona test positief is, is het van belang dat je direct in quarantaine gaat. Je moet volgens de richtlijnen van de overheid minimaal zeven dagen in quarantaine vanaf het moment dat je positief bent getest. Als je na deze zeven dagen nog steeds symptomen van het virus hebt moet je wachten totdat je 24 uur geen klachten hebt. Zodra je 24 uur geen klachten meer hebt mag je uit zelfisolatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top