Tarieven PCR-Test met Non-COVID verklaring
☝Op dit moment korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝
coronatest doen in Veenendaal

PCR-test doen als je in Veenendaal woont

Als je in corona tijd naar het buitenland wilt reizen, moet je een PCR-test met reisverklaring hebben. Om een reisverklaring te krijgen moet je een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Deze test moet minder dan 72 uur voor je vertrek zijn afgenomen. Wanneer de test langer geleden is afgenomen is deze niet meer geldig en zul je je opnieuw moeten laten testen op corona. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een reisverklaring nodig hebt om naar het buitenland te vliegen.

Waar kun je een PCR-test doen als je in Veenendaal woont?

Wanneer je voor je werk of om een andere reden naar het buitenland moet vliegen, is het van belang om je goed voor te bereiden. Voor de corona crisis was dit al belangrijk, maar door de komst van het coronavirus moet je nog een aantal extra stappen nemen om je reis goed voor te bereiden. Je moet ervoor zorgen dat je op tijd een PCR-test in Veenendaal hebt gedaan zodat je een reisverklaring krijgt. Er zijn verschillende teststraten in de buurt van Veenendaal waar jij naartoe kunt gaan voor een PCR-test met reisverklaring.

Testlocaties

Aangezien niet iedere teststraat de mogelijkheid biedt om een PCR-test te doen, moet je goed nadenken waar jij je wilt laten testen. Mensen die in Veenendaal wonen, kunnen naar verschillende teststraten voor een PCR-test met reisverklaring. De testlocaties die het meest in de buurt liggen van Veenendaal zijn: 

  • Tiel: Laan van Westroijen 10, 4003 AZ Tiel
  • Arnhem/Velp: Arnhemsestraatweg 346, 6881 NK Velp
  • Baarn: Hermesweg 15, 3741 GP Baarn

Dit zijn de testlocaties die voor mensen uit Veenendaal het minst ver weg zijn. Wanneer er geen plaats is bij deze teststraten, kun je ook proberen om één van de teststraten in Utrecht te benaderen. Er zijn verschillende testlocaties in Utrecht waar je naartoe kunt gaan voor een PCR-test met reisverklaring. Bovendien is Utrecht voor mensen die in Veenendaal wonen niet veel verder dan Baarn.

Wat zijn de kosten van een PCR-test met een reisverklaring?

Wanneer je een PCR-test voor een reisverklaring nodig hebt om met het vliegtuig naar het buitenland te gaan, moet je er rekening mee houden dat dit geld gaat kosten. Niet iedere testlocatie vraagt evenveel geld voor het doen van een PCR-test en het regelen van de reisverklaring. Daarom is het lastig te zeggen wat de precieze kosten voor jouw reisverklaring zullen worden, maar je kunt ervan uit gaan dat dit je tussen de €130 en €150 euro zal kosten. Houdt bij een reis naar het buitenland dus rekening met deze kosten. 

Tarieven PCR sneltest met Reisdocument
☝Op dit moment hoge kortingen: Koop Vandaag je coronatest!☝
coronatest doen in Veenendaal

Kun je met een sneltest naar het buitenland reizen?

Mensen die in Nederland wonen en zich willen laten testen op het coronavirus hebben verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een PCR-test te doen bij de GGD of bij een commerciële teststraat, maar daarnaast is het ook mogelijk om een antigeen-test te doen. Dit is een testmethode die bij de meeste mensen bekend staat als de sneltest. Deze naam heeft de testmethode niet voor niets. Als je een sneltest Veenendaal doet, kun je er namelijk vanuit gaan dat je de uitslag na ongeveer 30 minuten te horen krijgt. Dit is vele malen sneller dan wanneer je een PCR-test doet bij de GGD of een commerciële teststraat. Het nadeel hiervan is wel dat de antigeen-test minder betrouwbaar is dan de PCR-test. 

Moet je in quarantaine wanneer je weer terugkomt in Nederland?

Het is van belang dat je alleen naar het buitenland reist wanneer dat echt nodig is. Als je een niet-noodzakelijke reis wilt maken, is het verstandig om dit nog een poosje uit te stellen. Sommige mensen moeten bijvoorbeeld voor hun werk of voor belangrijke familiezaken naar het buitenland. Als je in het buitenland bent geweest, moet je bij terugkomst in Nederland in quarantaine. Deze quarantaine duurt zonder testen zo’n tien dagen. Door een coronatest in Veenendaal te doen mag je wellicht sneller uit quarantaine.

Uitzonderingen

In principe moet iedereen die vanuit het buitenland terug komt in Nederland tien dagen in quarantaine. Er zijn een aantal uitzonderingen waardoor je mogelijk niet in quarantaine hoeft. Het is van belang om van tevoren uit te zoeken of jij binnen deze uitzonderingen valt of niet. Zo weet je waar je bij terugkomst in Nederland aan toe bent. Je hoeft niet in quarantaine wanneer je thuis komt in deze gevallen:

  • Je komt uit een veilig land (een land waar de kans om besmet te raken klein is)
  • Je moet dagelijks naar het buitenland omdat je daar op school zit, werkt of studeert
  • Je moet de grens over voor je werk in het goederenvervoer of personentransport. 

De kans is klein dat jij met je reis naar het buitenland binnen deze uitzonderingen valt. Daarom is het hoogstwaarschijnlijk voor jou verplicht om in quarantaine te gaan wanneer je terug bent in Nederland. Het is dus slim om hier rekening mee te houden wanneer je de reis gaat plannen. Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je geen fysieke afspraken maakt in de tien dagen nadat je thuis komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top